Wednesday, 1 October 2014

EID AD ADHA 2014 TO ALL MUSLIM!

HELLO & MARHABAN BIKUM! 
 

 

May Allah accept your good deeds, forgives your transgressions and ease the suffering of all people around the globe.
 
Hasya Homestay would like to wish a very happy and peaceful Eid for all muslimin and muslimat.



 

Saturday, 16 August 2014

Hi,

It has been quite some time since we last update our blog.

We are still in "Raya mood" so we would like to wish everyone...SELAMAT HARI RAYA AIDIFITRI!

Let us enjoy these pictures from Aquaria in KLCC....a must-visit place for any happy familyyy located a short drive away from Hasya Homestay...


 A school of fish swimming in circles...
 Tiger shark-one of the star attractions in AQUARIA KLCC....
A walk in the tunnel with "submarine" view of the underwater folks!

Thursday, 27 March 2014

KHAS UNTUK MH370

SALAM TAKZIAH KEPADA SELURUH KELUARGA MH370. 




Kami setia mengikuti setiap informasi MH370 semenjak hari pertama kehilangannya sehingga diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia atas tragedi yang menimpanya. 

Kami berkongsi kesedihan itu dan ia merupakan hari yang paling sedih untuk Malaysia. 

Untuk kita semua, marilah kita mengambil iktibar di atas kejadian yang berlaku dan banyak mendekatkan diri kepadaNya.....

Sedikit tips yang mungkin boleh dikongsikan bersama dari Hasya Homestay untuk semua pembaca blog kami. Sebelum memulakan perjalanan, marilah kita berserah kepada Allah dengan sepenuh hati dan membaca doa dibawah ini, semoga perjalanan kita selamat sampai ke destinasi yang ditujui.





AMIN! 

Tuesday, 25 February 2014

PROMOSI CUTI SEKOLAH MARCH 2014


HASYA HOMESTAY MENAWARKAN PAKEJ YANG SANGAT-SANGAT MENARIK PADA KALI INI! 

TAK PERCAYA?? 

JOM.....


PERCUMA REBATE TOLL RM20 KEPADA 5 TETAMU TERAWAL YANG MENEMPAH HOMESTAY KAMI!! 
(promosi terbuka dari 22 Mac sehingga 30 Mac 2014)


HARGA HOMESTAY DITAWARKAN (RM/SEMALAM):


SERI MAYA HOMESTAY - RM350
UKAY PERDANA - RM200
BANGI - RM200


MENARIK KAN? APA LAGI? HUBUNGI: 
PAK ALI 012 5176284 atau HASYA 012 6386284











Tuesday, 28 January 2014

PROMOSI TAHUN BARU CINA 2014


SELAMAT TAHUN BARU CINA DAN GONG XI FA CAI! 

Hasya Homestay mengucapkan kepada semua pembaca blog kami dan para tetamu dan pelanggan yang menginap di homestay kami. 

Sempena cuti tahun ini, Hasya Homestay memberikan promosi besar-besaran kepada semua tetamu sehingga akhir bulan Febuari 2014!! 

Cepat rebut peluang ini untuk membuat tempahan pada bulan March dan seterusnya. 

Kami menunggu panggilan anda : Pak Ali 012 5176284 atau Hasya 012 6386284


PAKEJ PROMOSI:

Seri Maya Homestay =  RM450  - harga promosi RM300/semalam

Ukay Perdana Homestay = RM250 - harga promosi RM180/semalam!

Anggun Bangi Homestay = RM250 - harga promsi RM200/semalam! 

MURAH KAN? CEPAT LAH CALL KAMI.....


Sunday, 26 January 2014

Homestay Bangi, seksyen 4- HASYA HOMESTAY

HASYA HOMESTAY KINI BERADA DI BANGI! 

Sempena menyambut tahun baru 2014, Hasya Homestay sekarang dibuka di BANGI, PANGSAPURI ANGGUN, SEKSYEN 4.

Pertama kali masuk ke kondo yang pertama dibina di area Bangi ini, rasa memang tenang. Mungkin tempatnya yang masih baru, cantik dan strategik dengan segala kemudahan yang ada.

Lokasinya berhampiran dengan petrol station Petronas, seksyen 4, Bangi. 

Ini pemandangan diambil di waktu pagi di balkoni. Menarik kan? Cantik pemandangannya....menenangkan jiwa yang lara.





Yang ini adalah entrance untuk masuk dan keluar kondo.Keselamatan memang terjamin, ada pengawal keselamatan 24 jam.

Jom kita tengok apa ada dalam Hasya Homestay di Bangi....



Kami menyediakan anda dengan kelengkapan tv dan sofa yang selesa. Menonton sambil menghabiskan masa bersama keluarga.



Ini adalah ruang makan untuk para tetamu. Selesa untuk menjamu selera sambil  menikmati kesegaran udara di balkoni berhampiran.





Hasya Homestay mempunyai 3 bilik tidur (master bedroom mempunyai penghawa dingin) dan 2 kamar mandi dilengkapi dengan pemanas air. 

Ini pula ialah gambar bilik tidur untuk tetamu.


HARGA:

PAKEJ 1 - jika semalam sahaja - rm250 semalam
PAKEJ 2 - jika melebihi semalam - rm200 semalam

CAPAI TELEFON ANDA SEKARANG DAN HUBUNGI/SMS/ WHATSAPP KAMI:

PAK ALI - 012 5176284 

HASYA - 012 6386284


Monday, 17 June 2013

Selamat Menyambut Ramadhan!

Sedar tak sedar tak lama lagi kita akan menyambut kedatangan bulan ramadhan bulan keinsafan yang sentiasa ditunggu-tunggu oleh seluruh umat islam sedunia. Seronok bila dengar bacaan ayat-ayat suci di sana sini.... 

Teringat waktu kecil, dikejut mak untuk sahur. kemudian bila berpuasa sibuk berlari main-main sana sini. petang dekat-dekat nak berbuka masa tu lah rasa macam nak pengsan, masa tu lah kira bila time nak berbuka puasa, masa tu lah asyik terbau ikan goreng dari dapur...emmmm....

Mesti seronok berpuasa kat malaysia kan? bazaar sana sini...kalau di Seri Maya Homestay (blok k1 dan blok m13), tempat paling dekat untuk bazaar Ramadhan ialah di Setiawangsa (depan Sekolah Kebangsaan Setiawangsa SKS). Lebih kurang 3 minit dah sampai. Meriah betul! Kalau di Springville Ukay Perdana Homestay, dari atas tu je boleh nampak bazaar ramadhan.



Bazaar di Springville, Ukay Perdana


 Banyaknya makanan...yummy! 



Rasanya, ini tahun lepas...bazaar di tapak restoran Sekichan Ikan Bakar



Buat kami yang berada jauh dari Malaysia, tetap merasa kemeriahan bulan Ramadhan. Cuma, bak kata pepatah Melayu 'hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri' betul tak? Tentunya, tiada bazaar seperti di Malaysia di sini. 

Ok, untuk pengetahuan semua pelanggan dan pembaca...Hasya Homestay sekarang 'fully booked' sehingga 3 July. Sempena bulan puasa, Hasya Homestay dikunjungi oleh tetamu dari Saudi, Iraq dan semestinya orang Malaysia sendiri, Sabah.

Jika ada yang berminat untuk berkunjung ke Kuala Lumpur sempena Hari Raya Aidilfitri, tempahan dibuka sekarang. Sila hubungi Pak Ali 012 5176284 atau sms dan whatsapp Hasya 012 6386284 (saya berada di luar Malaysia)

Akhir kata, Hasya Homestay mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan dan semoga kita melipat gandakan amalan kita serta mendapat keberkatanNya...Amin! 

Bye....