Tuesday, 31 October 2017

Montessori Kindergarten in Bandar Tun Hussein Onn

Looking for a kindergarten for your kids? Try this one nice Montessori-based kindergarten wholly own by UIA! Located in a gated and guarded community...

They will have an open day on 18 November 2017. Come and meet the teachers and and ask lots of questions...




Tuan tuan dan puan boleh hubungi nombor telefon diatas untuk maklumat lebih lanjut..

Monday, 25 September 2017

BAS PERCUMA! FREE BUS

Bus percuma di Ukay Perdana!


Laluan dan kekerapan  bas percuma ini yang juga dikenali sebagai Smart Selangor Bus adalah seperti berikut..



Pengguna dari Ukay Perdana boleh menggunakan perkhidmatan ini yang berakhir di Taman Melawati.

Para pelanggan Hasya Homestay juga tidak terkecuali berpeluang menikmati khidmat bas percuma ini, yang turut dilengkapi Wi Fi..




Thursday, 14 September 2017



Takziah atas kesemua mangsa kebakaran di Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah, Keramat Hujung semalam.

 Semoga Allah swt mencucuri rahmatNya....jarak yang dekat dengan kami menyebabkan terasa sebak dan pilu mengenangkan anak2 dan guru mereka.




Sunday, 5 March 2017

Madain Salleh, Al Ula


Dah plan ke untuk trip cuti sekolah anak2? Selalu, kalau di Kuala Lumpur, tempat yang wajib untuk pengunjung2 dari luar Kuala Lumpur ialah tempat yang mesti menarik perhatian anak2 kan? Contohnya kat Zoo Negara, Aquaria KLCC, Taman burung, Taman rama2, Tugu Negara.... ehhh, jap! banyaknya tempat kat KL ni yang boleh kita bawak anak2 kan? (baru perasan....)

Jangan lupa tau, kalau datang ke KL, hubungi kami untuk penginapan homestay! Hasya Homestay 0126386284. 

Psst, kena call cecepat, sebab cuti sekolah memang selalu penuh, kami tak cukup kaki tangan ni..... 

Ini ialah satu perkongsian dari Hasya khas untuk pengunjung blog kami. Tahun lepas, cuti sekolah, kami bawak anak2 ke Medina, Al Ula, Madain Salleh. Sebelum ni kami dengar2 cerita aje dari teman2 yang dah ke sana. Kali ni, kami nak lihat sendiri apa yang ada. So, apa kami buat ialah sebelum lawatan, kami buat reading dulu untuk dapatkan 'feel'. Apa nak baca? Apa cerita pasal Madaain Salleh ni? Tak tau apa2 pon.... korang pernah denngar ke? Meh, tengok gambar jap....




Ada orang kata, "ehhh, boring lah, batu je nampak...x de apa2 pon yang menarik. Mana shopping center? x de apa nak shopping!" Haaa..... maaf ya, nak citer jap, Hasya punya definisi travel bukan nak shopping. kalau nak shopping elok gi negara sendiri, byk shopping center, carik je apa2 semua lengkap...ada Hasya, Malaysia ialah temat plaing terbaik untuk shopping. 

Tapi kalau ada berhajat dalam hati, nak tengok dunia luar, haaa.... sebelum nak gi, boleh baca blog Hasya and ambil sikit2 info yang ada. :) 


Bermula dengan ketibaan kami di Lapangan Terbang Prince Mohammad bin Abdul Aziz, kami menaiki bas terus ke tempat Al Ula menuju ke hotel. Emmm, journey ambik masa lebih kurang 2 jam (aduh, jauhnya!) nasib baik anak2 tak meragam! perut dah lapar... tahankan aje lah.... Sebaik selesai aje check in di hotel, semua jadik macam singa lapar....lunch sampai x de sisa (hahhaha....)


Ok, selepas berehat, solat, kami teruskan perjalanan kami menuju ke Al Ula town dan melawat Lion Tomb. 





Kena ada sedikit gabungan imaginasi dan kreativiti untuk mencari lambang singa? Dapat? emmmm....

Ini ialah gambar semasa hari kedua perjalanan kami. pengalaman menaiki 4 wheel drive menuju ke padang pasir, ahhhh.... memang betul2 kecut perut! Tapi anak2 kami sangat menikmatinya terutama anak2 lelaki kami....





ok, ini pulak visit ke historical village di mana kampung2 ni pernah wujud (for real tau) dan sekarang hanya lah tinggalan untuk tatapan dan pengajaran bagi kita yang masih ada.... 








emmm, cukup lah untuk trip kali ni.... next trip kita jumpa lagi! See u ya.... terima kasih singgah dan membaca kisah kami! 

Tuesday, 28 February 2017

Coming Soon! Akan Datang!

Homestay terbaru daripada Hasya Homestay akan datang di Lenggeng. Berdekatan Nottingham University.

Banglo setingkat kini hampir siap. Nantikan pengumuman pembukaan rasmi dari Hasya Homestay!!


Monday, 27 February 2017

Promosi Cuti Sekolah

CUTI SEKOLAH MAC 2017

Mac 2017??! Cuti sekolah dah dekat! 
Hasya Homestay menawarkan promosi harga cuti sekolah! 

Tak percaya?  

Jom tengok.....



Tak kan dapat harga ni weh! 
Ni semua goreng pisang panas! 

SERI MAYA (KLCC/KL) - RM300
UKAY PERDANA (Springville) - RM180 
(harga adalah untuk penginapan melebihi 1 malam)


Hubungi atau whatsapp:
Hasya- 012 6386284